Om folkedans foreningen

Herning og Omegns Folkedanserforening er en forening der har eksisteret i mere end 60 år. Vi har danset mange forskellige steder i Herning, men har siden sidste sæson haft vore egne lokaler, på Bornholmsvej 8.

Vi er medlem af DGI og IIHK

Vi har venskabs foreninger i Porsgrunn i Norge og Wänersborg i Sverige og Bittburg i Tyskland

Vi er en forening der lægger meget vægt på det sociale samvær, det skal være medlemmerne der  sætter dagsordenen, for uden medlemmer ingen forening. Derfor har vi til alle træningsaftener kaffepause med sang og hygge og medbragt kaffe. Når vi, er til træning foregår det i normalt dagligdagstøj, men når vi laver opvisninger sker det i dragter, der er mange der selv har syet deres dragter det er et stort stykke arbejde, men sjovt. Det er rart at kunne være med til at bevare en del af den gamle kultur og ikke mindst at få lov til at vise dem for andre.

 

Medlemmer

Vi har 50 medlemmer . For børnene bliver der arrangeret juletræ og selvfølgelig er der forårsopvisning. Derud over arrangerer Landsforeningen Danske Folkedanser også et børnestævne.

Vi har en del passive medlemmer der også er gode til at bakke op når vi har arrangementer, vi har grillfest, juletræ, generalforsamling og opvisning fast på programmet hvert år, derud over har vi mange andre sammenkomster.

Vi har 1 instruktører og 4 spillemænd i foreningen.

                                          dans

 

 

 

3